Borie-Manoux Chapelle de La Trinite Saint-Emilion

Borie-Manoux
39142
999,00
грн.
Borie-Manoux Chapelle de La Trinité Saint-Émilion – це вино, яке яскраво демонструє типові риси правобережних Бордо: соковиту темну ягідність, оксамитові таніни та благородні пряні ноти.

У бокалі вино демонструє насичений рубіновий відтінок із легкими фіолетовими відблисками по краях. В ароматі відчувається стигла темна слива, вишня та чорна смородина. За легким коливанням келиха розкриваються ноти фіалки, легких трав’янистих відтінків (лаванда, чебрець) та тонка нота лакриці, а з часом проявляються відтінки ванілі, какао, підсмаженого хліба та карамелі.

Повнотіле вино з оксамитовими танінами. Добре збалансована кислотність, яка підтримує структуру вина і робить його надзвичайно питким. Післясмак досить тривалий, залишає ноти стиглих лісових ягід, легкої пряності та приємної мінеральності.

Гастрономічні пари
  • Червоне м’ясо: Яловичина на грилі, стейк, тушковані телячі щоки під соусом деміглас.
  • Дичина: Оленина, качка, перната дичина з пряними соусами.
  • Птиця: Запечена курка або індичка з травами, куряча печінка під ягідним соусом.
  • Свинина: Запечена свинина з легким часниковим чи грибним соусом.
  • Сири: Напівтверді або м’які (камамбер, брі, молодий козячий сир).
  • Закуски: Паштет з качиної печінки, легкий террін з м’яса, лісові гриби на грилі.
  • Гриби: Ризотто з печерицями чи білими грибами, смажені лисички.
  • Овочеві рагу: Рататуй або запечені баклажани в соусі томатної основи.

Потенціал витримки
Chapelle de La Trinité Saint-Émilion може споживатися вже відносно молодим (2–3 роки від врожаю), але цей стиль має потенціал дорозкритися ще 5–7 років. За цей час таніни пом’якшаться, а ароматичний букет збагатиться нотами сухофруктів, шкіри та прянощів.

Декантація
Якщо вино відносно молоде, як у нашому випадку, рекомендується 30–60 хвилин декантації. Це допоможе «розбудити» аромат і розкрити складніші ноти.

Температура подавання
Оптимальна температура: 16–18°C. Якщо вино трохи охолодити до 16°C, при подальшому нагріванні в бокалі воно поступово змінюватиме свій профіль, відкриваючи нові відтінки аромату й смаку.

Регіон: Bordeaux

Тип: Червоне сухе

Країна: Франція

Класифікація: Saint-Émilion AOC

Сортовий склад: Merlot, Cabernet Sauvignon

Рік врожаю: 2021