Argiolas Perdera

Argiolas
36830
809,00
грн.
Рейтинги та нагороди
  • Robert Parker's Wine Advocate: 90/100

Історія
Вино від найголовнішої винарні острова Сардинія — Argiolas. Заснована у 1938 році сардом (так називають місцевих жителів) Антоніо Арджіоласом. Він займався продажем оливкової олії та сира з Сардинії у Геную. Згодом вирішив зайнятись торгівлею власним вином і висадив перші виноградники сім’ї. Сьогодні винарнею керує третє покоління Аргіолас, онуки засновника — Валентина, Франческо й Антоніо.

У 1980-ті через перевиробництво вина в Європі, виноробня Argiolas отримала від ЄС пропозицію отримати компенсацію за викорчовування виноградників і скорочення виробництва. Сім’я Арджіолас відмовилась від компенсації й взяла за мету зробити підвищити якість сардинських вин і зробити їх популярними на європейському ринку. Вино Perdera — один з флагманів, який був випущений з метою заявити о собі на початку 1990-х.

Сорт і теруар
Argiolas володіє кількома найкращими садибами на острові Сардинія. Це дає можливість робити вина різних стилів і розкрити потенціал острова. Назва Perdera перекладається, як «кам’янисте місце» — виноград для цього вина росте на кам’янистій ділянці маєтку Sisini. Ґрунти складаються з вапняку і глини. Роза вирощується згідно з ідеєю сталого виноградарства (мінімум втручання люди й техніки). В основі вина Perdera — суміш сортів 90% Моніка, 5% Каріньян і 5% Бовале Сардо. Ідея вино в тому, що розкрити потенціал автохтонного острівного сорту Моніка. Сорт дає рубінові вина з насиченими ароматами вишні, ожини й фруктового джему. Але з м’яким смаком і шовковистими танінами.

Технологія
Виноград збирався з лоз, які були висаджені у 1975-1980 роках. Ферментація відбувалась у нейтральних місткостях для збереження сортових характеристик сорту Моніка. 6-8 місяців вино витримується у бочках з французького дуба, 4 місяці у бетонних чанах і до 3 місяців у пляшці перед продажем.

Аромат і смак
Вино має рубіновий колір з фіолетовими відблисками. Аромат розкривається нотами стиглих уварених фруктів, ягід, дрібкою спецій і відтінками кави. Насичений смак фруктового джему, м’які, шовковисті таніни, довгий посмак джему й спецій.

Поєднання з їжею
М’який і фруктовий характер сорту Моніка робить це вино ідеальною парою до лосося і тунця. Також гармоніюватиме з тушкованою бараниною, пастою з червоним соусом, сирами середньої витримки.

Регіон: Sardegna

Тип: Червоне сухе

Країна: Італія

Класифікація: Monica di Sardegna D.O.C.

Сортовий склад: Моніка

Рік врожаю: 2018