Замок Ама існував задовго до того, як стати виноробнею. Етруські свідчення про існування обнесеного стіною поселення датуються ще доримськими часами.
Замок Ама згадується також за часів Священної Римської імперії. У п'ятнадцятому столітті під час арагонських вторгнень у регіон К'янті замок був зруйнований. На початку 1700-х років на тому самому місці, де колись стояв замок, були збудовані нові будівлі з того самого каміння. Документ, датований липнем 1773 року, містить звіт Великого герцога Тосканського Леопольда II, губернатора Тоскани, в якому високо оцінюється досконалість місцевості для виробництва вина.
Наразі виноробня відома своєю традиційною методологією вініфікації. Свого часу, вони стали піонерами у використанні бариків з французького дуба для витримки вина та експериментами з міжнародними сортами винограду, такими як Merlot, Cabernet Sauvignon і Chardonnay. Крім того, Castello di Ama є одним із лідерів у використанні нових технологій у виробництві вина, включно з використанням GPS для точного контролю за поливом виноградників та цілою системою сенсорів для контролю за температурою і вологістю в підвалах, де витримуються вина.