CASTELLO DI AMA

Тосканське мистецтво виноробства

Замок Ама існував задовго до того, як стати виноробнею. Етруські свідчення про існування обнесеного стіною поселення датуються ще доримськими часами.

Замок Ама згадується також за часів Священної Римської імперії. У п'ятнадцятому столітті під час арагонських вторгнень у регіон К'янті замок був зруйнований. На початку 1700-х років на тому самому місці, де колись стояв замок, були збудовані нові будівлі з того самого каміння. Документ, датований липнем 1773 року, містить звіт Великого герцога Тосканського Леопольда II, губернатора Тоскани, в якому високо оцінюється досконалість місцевості для виробництва вина.

Наразі виноробня відома своєю традиційною методологією вініфікації. Свого часу, вони стали піонерами у використанні бариків з французького дуба для витримки вина та експериментами з міжнародними сортами винограду, такими як Merlot, Cabernet Sauvignon і Chardonnay. Крім того, Castello di Ama є одним із лідерів у використанні нових технологій у виробництві вина, включно з використанням GPS для точного контролю за поливом виноградників та цілою системою сенсорів для контролю за температурою і вологістю в підвалах, де витримуються вина.