WEINGUT FRED LOIMER

Австрійська біодинамічна сімейна виноробня

The quality of a wine, indeed its entire essence, is determined by its origin.
Fred Loimer
Loimer — австрійська сімейна виноробня з регіонів Kamptal та Niederösterreich в Австрії. Виноробня відома своїми яскравими винами Грюнер Вельтлінер і Рислінг, на які припадає понад три чверті виробництва. Також маєток працює з Шардоне, Піно Нуар, Піно Блан, Піно Грі, Ротгіпфлер і Цвайгельт.

Виноробню було засновано в 1964 році, а з 1998 року ним керує Фред Лоймер-молодший. Виноградники, якими володіє Лоймер, займають близько 80 га і знаходяться на різноманітних ґрунтах Кампталя: лісах, суглинках, гнейсах та гравії. З 1999 року вина виніфікуються та витримуються в ідеальних кліматичних умовах в історичному склепінчастому погребі на виноградниках між Langenlois і Zöbing.

Справжні вина завжди відрізняються своїм корінням. Вони розповідають історію, походження, силу та ставлення до природи. Метою біодинамічного сільського господарства є створення здорового балансу в ґрунтах, рослинах, тваринах, людях і зміцнення природних захисних сил. Біодинаміка покращує характер вина, робить його яскравішим і точніше виражає характеристики його походження. У дусі біодинамічного землеробства виноробня є живим організмом у своїй цілісності. Виноградники, будівлі, рослини та тварини – все це частина однієї системи. На виноробні покладаються лише на ручну роботу – від щадної обрізки до ретельного, вибіркового збирання. Ретельне поводження з ґрунтом також сприяє різноманітності рослин і тварин. А це різноманіття, своєю чергою, є основою здорових виноградників.

Бродіння відбувається спонтанно, завдяки натуральним дріжджам, які присутні як у винограднику, так і в погребі. Винороби втручаються лише, коли це необхідно, але виключно обережно. Тому, попри всю їхню природність та дикість, наші вина ніколи не є продуктом випадковості — це особистості з індивідуальністю, душею та темпераментом.